Lås & Nycklar

Grunden till ett bra säkerhetssystem är lås och nycklar. Karla Lås AB är auktoriserade medlemmar i Sveriges Lås- och Säkerhetsleverantörers Riksförbund SLR och även i Stockholms Låssmedsmästaresförbund. Med både erfarenhet, certifieringar och kompetent personal installerar vi de flesta typer av lås och hjälper dig hantera de nycklar som hör till.

Våra låssmeder installerar bland annat:

Mekaniska lås
Elektromagnetiska lås
Digitala dörrlås och kodlås
Passersystem med kort eller bricka

Fönsterlås

Om du behöver hjälp med lås eller nycklar är du välkommen att kontakta oss på 08-660 77 22 , info@karlalas.se eller via vårt kontaktformulär. Vi utför också besiktningar av alla typer av existerande lås.
Reparation av lås
På Karla Lås har vi en heltäckande låsservice och en del av vårt dagliga arbete är att reparera trasiga lås. Vi monterar såklart många nya lås också, men ofta räcker det med reparation och underhåll av befintligt lås. Underhåll gör att lås håller betydligt längre och därför kan det ofta räcka med underhåll och smörjning för att få ett kärvande lås att fungera bra igen. Om låskolven blivit helt utnött så behöver den dock bytas ut. I de fall reservdelar inte längre tillverkas behöver hela låset bytas, vilket vi naturligtvis också kan stå till tjänst med.

Om handtaget på innerdörren börjat hänga är det nog hög tid att se över dörrlåset. Vi reparerar lås på såväl innerdörrar och ytterdörrar. Våra låssmeder utför också reparationer av lås till följd av inbrott – inklusive dörrautomatiker och dörrstängare.

Du finner oftast våra låssmeder i Stockholm, med särskilt fokus på Östermalm och Gärdet.

Kontakta oss på 08-660 77 22 eller på info@karlalas.se för att få reda på mer om våra låsreparationer.

Dörrbeslag och lås

Hos Karla Lås hittar du ett brett sortiment av dörrbeslag och dörrlås. Vi har dessutom kompetensen att installera och underhålla dem på ett fackmannamässigt vis. Vi installerar lås i såväl nya som äldre hus.

Vi hjälper dig med dörrbeslag och lås om du till exempel;

Tappat dina nycklar
Blivit bestulen på nycklarna
Nyss flyttat och vill ha ett nytt lås
Har ett gammalt och utnött lås
Vill uppgradera till en säkrare typ av lås

Vår låsjour finns tillgänglig dygnet runt ifall du på något vis gått miste om dina nycklar eller blivit utsatt för inbrott. Tänk också på att alltid byta lås innan du flyttar in i en ny bostad. Det kan finnas många nyckelkopior på vift som du inte vet om.

På Karla Lås AB är vi auktoriserade medlemmar i Sveriges Lås- och Säkerhetsleverantörers Riksförbund SLR och även i Stockholms Låssmedsmästaresförbund. Det är en extra trygghet för dig att vi tillhandahåller lås och beslag av högsta kvalité och samtidigt har välutbildade säkerhetsmontörer och låssmeder som installerar produkterna.

Vi arbetar främst i Stockholm, med särskilt fokus på Östermalm och Gärdet. Kontakta oss gärna på 08-660 77 22 eller på info@karlalas.se för mer info om våra lås och monteringstjänster. Du kan även boka in en besiktning för att utvärdera säkerhetsnivån på dina befintliga lås.

Digitalt dörrlås / Kodlås

Utöver montering av klassiska låscylindrar så tillhandahåller vi också digitala dörrlås och kodlås för både privata fastigheter och kommersiella fastigheter. Digitala dörrlås underlättar ofta vardagen och är ibland ett säkrare alternativ.

På Karla Lås AB är vi auktoriserade medlemmar i Sveriges Lås- och Säkerhetsleverantörers Riksförbund SLR och även i Stockholms Låssmedsmästaresförbund. Vi har digitala dörrlås och kodlås anpassade för olika säkerhetsgrader och personal med kompetensen att installera och underhålla låsen så att de förblir säkra.

Ett kodlås kan underlätta inpassering där många olika personer behöver kunna öppna en dörr och det till exempel inte är försvarbart att skapa en sådan mängd separata nycklar. Vi har därför digitala dörrlås för både inomhusbruk och utomhusbruk och lösningar som är anpassade för nordiskt klimat med de temperaturskiftningar som finns här.

Ett kodlås kan underlätta inpassering där många olika personer behöver kunna öppna en dörr och det till exempel inte är försvarbart att skapa en sådan mängd separata nycklar. Vi har därför digitala dörrlås för både inomhusbruk och utomhusbruk och lösningar som är anpassade för nordiskt klimat med de temperaturskiftningar som finns här.

Bland våra produkter finns också vandalsäkra kodlås som motstår bland annat;

Kemiska vätskor
Klister
Knivar
Tuggummi

Kontakta Karla Lås AB på 08-660 77 22 eller på info@karlalas.se för mer information om våra digitala dörrlås och kodlås.

Låssystem

Det finns en uppsjö av olika låssystem och vilket som är bäst lämpat beror på användarens krav på både funktion och säkerhet. Karla Lås AB har enklare låssystem anpassade för till exempel villor, men också mer avancerade system för företag eller större komplex med extra höga säkerhetskrav och mer avancerade passersystem.

Våra låssystem innefattar bland annat;

Elektromekaniska lås
Lås med elektronisk cylinder
Passersystem med kort eller bricka
Mekaniska lås
Digitala dörrlås och kodlås

Med ett digitalt låssystem styr du digitalt över olika behörigheter. Nycklar till digitala lås programmeras för de lås de ska kunna låsa upp. Sådana nycklar kan också spärras om en enskild nyckel kommer på villovägar.

Mekaniska låssystem har olika säkerhetsgrader och det finns låssystem som har skydd mot dyrkning, borrning eller otillåten nyckelkopiering. Tvåfunktionslås är en vanlig typ av lås i den här kategorin där du har en hemmabekväm låsning på insidan med ett enkelt vred, medan du utifrån låser med nyckel. Ett system som vid t.ex. brand låter personer inne i byggnaden snabbt och lätt låsa upp dörren. Mekaniska lås kan delas in i grupper där olika lås har enskilda nycklar, men också en huvudnyckel som är anpassad för att öppna en viss låsgrupp.

Oavsett vilket låssystem du väljer har vi på Karla Lås AB auktoriserad och kunnig personal som kan installera och underhålla låsen efter bästa möjliga branschstandard.

Vill du veta mer om våra låssystem eller vilket som passar dina behov bäst så tveka inte att kontakta oss på 08-660 77 22 eller på info@karlalas.se – vi hjälper gärna till!

Extranyckel – kopiera och göra ny nyckel

I vår butik kan du göra en ny nyckel eller skaffa flera extranycklar. Vi tillverkar de flesta olika sorters nycklar såvida originalnyckeln inte är skyddad i ett juridiskt kopieringsskyddat låssystem.

Vi tillverkar bland annat:

Bilnycklar
Cylindernycklar
Specialnycklar till möbler
Tillhållarnycklar
m.m.

I ett juridiskt kopieringsskyddat låssystem får bara den låssmed som har ett behörighetsavtal med systemägaren och låstillverkaren (till exempel ASSA eller Kaba) utföra kopiering av nycklar. Tillverkningen av nycklar i sådana patenterade låssystem ger den licensierade servicestationen ensamrätt till det nyckelämne som nycklarna i systemet tillverkas av. Skyddade låssystem är säkrare och nycklarna som tillverkas registreras enligt avtalade dokumentationskrav. Beställarens behörighet kontrolleras därför också alltid noga för att bibehålla den höga säkerhetsstandarden.

Låsjour

Du når Karla Lås AB låsjour i Stockholm dygnet runt på 08-660 77 22 så om du behöver akut hjälp med ditt lås – tveka inte att kontakta oss! Vi jobbar främst på Östermalm och Gärdet.

Våra erfarna låssmeder rycker ut snabbt för att hjälpa dig när du till exempel:

Tappat nycklarna
Blivit bestulen på dina nycklar
Behöver hjälp med ett trasigt lås

Oavsett om du råkat bli inlåst eller utelåst, om ditt lås gått sönder och inte fungerar när du vrider om nyckeln eller om någon manipulerat låset så det gått sönder så är våra kompetenta låssmeder snabbt på plats.

Vi har en heltäckande låsservice och har alltid en låssmed på jour i Stockholm. Våra medarbetare har mångårig erfarenhet och Karla Lås AB är auktoriserade medlemmar i Sveriges Lås- och Säkerhetsleverantörers Riksförbund SLR och även i Stockholms Låssmedsmästaresförbund.

Vår låsjour tillhandahåller akuta tjänster inom låsöppning och låsbyten dygnet runt för att du ska kunna känna dig trygg. Vår erfarenhet och kompetens är din trygghet.

Fönsterlås

I vårt sortiment finns fönsterlås för både inåtgående och utåtgående fönster. Vi har många olika modeller och klassningar samt lås med säkerhetscertifiering. Här hittar du både lås för fönster och lås för fönsterdörrar och altandörrar. Vi monterar såklart också fönsterlås.

Karla Lås AB har även säkerhetsanordningar som används istället för handtag på fönster, fönsterdörrar eller skåpsdörrar och de ger ett extra skydd mot otillåtet öppnande, till exempel i trapphus eller på ställen där du vill ha extra barnsäkerhet.

Var noga med att installera godkända lås till alla fönster som kan nås från marken. Oftast rekommenderat för fönster upp till 4 meter ovan mark eftersom inbrottstjuvar relativt lätt kan nå såpass högt och ändå jobba relativt obemärkt, men absolut viktigast är såklart själva markplan.

Fönsterlås avskräcker inbrottstjuvar. Fönster är ofta en lätt väg för tjuven att ta sig in genom. Särskilt fönster som ligger avskilt till där tjuven kan jobba ifred är särskilt attraktiva vägar. Med ett bra fönsterlås kan tjuven dock i bästa fall avskräckas helt. Om den ändå försöker ta sig in så tar det längre tid och låter mycket – vilket i sin tur ökar chansen att de blir upptäckta.

Kontakta oss på 08-660 77 22 eller via vårt kontaktformulär för att boka in ett kostnadsfritt hembesök för att utvärdera din nuvarande säkerhet och hur den kan förbättras.

Vill du ha vår hjälp?

Behöver du hjälp med något eller har frågor om vårat sortiment?