Kopiera nyckel Stockholm

I vår butik i Stockholm kan du kopiera nyckel eller skaffa extranyckel. Vi tillverkar de flesta olika sorters nycklar såvida originalnyckeln inte är skyddad i ett juridiskt kopieringsskyddat låssystem. Vi är godkända återförsäljare för Mottura och kan kopiera Mottura Pro och Champion samt Mottura´s tillhållarlås. Det är viktigt att innan man skaffar en extranyckel kollar upp om den är skyddad eller inte. Om du är osäker på om din nyckel är skyddad av ett juridiskt kopieringsskyddat låssystem, tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig!

När är det bra med en extranyckel?

Det finns många skäl till varför man skulle vilja kopiera en nyckel, men några av de vanligaste anledningarna är:

Familj eller vänner: Det är vanligt att man lämnar ut en extranyckel till familj eller vänner för att mata husdjur eller vattna växter om man t.ex ska ut och resa.

Om man tappar bort en nyckel: Ibland händer det att man har otur och tappar bort sin nyckel, och då kan det vara väldigt praktiskt att ha en extranyckel tillgänglig så att man fortfarande kan låsa dörren efter sig. Vi rekommenderar dock att man så snabbt som möjligt gör ett låsbyte efter detta för att vara säker på att ingen obehörig tar sig in.

Familjemedlemmar: Det är väldigt praktiskt om alla som bor i hushållet har egna nycklar så att man alltid kan låsa dörren när man kommer och går.

Vi kan kopiera olika typer av nycklar. Vi tillverkar bland annat och kan hjälpa er med att: Kopiera bilnyckel, Nya cylindernycklar, Specialnycklar till möbler, Tillhållarnycklar m.m.

Extranyckel till skyddade låssystem

I ett juridiskt kopieringsskyddat låssystem får bara den låssmed som har ett behörighetsavtal med systemägaren och låstillverkaren (till exempel ASSA eller Kaba) utföra kopiering av nycklar. Tillverkningen av nycklar i sådana patenterade låssystem ger den licensierade servicestationen ensamrätt till det nyckelämne som nycklarna i systemet tillverkas av. Skyddade låssystem är säkrare och nycklarna som tillverkas registreras enligt avtalade dokumentationskrav. Beställarens behörighet kontrolleras därför också alltid noga för att bibehålla den höga säkerhetsstandarden.

Om du har frågor kring hur vi kan hjälpa dig att skaffa extranyckel så tveka inte att kontakta oss!

Vill du ha vår hjälp?

Behöver du hjälp med något eller har frågor om vårat sortiment?